Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

Vill du utbilda dig till YAM-instruktör?

26 januari 2022

Se hit du som jobbar med barn och ungdomar inom tredje sektorn!

Nu är det dags för oss att utveckla projekt YAM, Youth Aware of Mental health - nytt år och nya möjligheter tack vare Brita Maria Renlunds stiftelse och Tre Smeder.
Idag pratas det mycket om att stärka de ungas psykiska hälsa och mående, vår framtid!
Vi på Psykosociala förbundet har arbetat hälsofrämjande med YAM-programmet i fyra år
i Jakobstadsregionen med alla åttondeklassister. Vi vet att detta evidensbaserade program, som utarbetats vid Columbia University i New York och Karolinska institutet, är ett mycket beprövat och hållbart koncept som ger effekt under lång tid för de ungdomar vi träffar.

Nu är det dags att utveckla YAM även i andra regioner.

Blev du nyfiken? Jobbar du redan i skolor som tredje sektorns organisation? Vore detta något för din organisation att satsa på, ett evidensbaserat universellt program att arbeta med? Vill du vara med och utveckla YAM i Åboland, Helsingforsregionen/Nyland, K5/Vasa, inom er organisation? För Vi behöver Er som samarbetsparter.

Vad betyder då ett samarbete kring YAM?

Vi erbjuder dig en utbildning till YAM-instruktör som ger dig en certifierad behörighet. Utbildningen genomförs i samarbete med Mental Health in Mind i Helsingfors hösten 2022 (begränsat antal platser). Psykosociala förbundet stöder och hjälper i implementeringen och samarbetet med skolorna.

Mer info om YAM: www.fspc.fi eller www.y-a-m.org

Häng med på vår onlinepresentation 8.2 kl. 14.30, där vi berättar mera, och där du kan ställa frågor! Mejla ann-charlott.rastas@fspc.fi om du vill vara med på presentationen, så skickar vi över en Zoom-länk. Kanske just din organisation blir en av oss YAMmare!