Vi arbetar för psykisk hälsa i Finland

Välkommen till Psykosociala förbundet! Vi finns till för att stöda och hjälpa dig när du, eller någon i din närhet, drabbas av psykisk ohälsa. Livets utmaningar är många och vi hanterar situationer på olika sätt. Kanske du lever med ångest, depression eller någon form av beroende? Stress och ständig oro kan också göra att man börjar må dåligt.
Vår roll, som riksomfattande, svenskspråkig och ideell organisation, är att stöda just Dig i din vardag. Det gör vi genom att erbjuda telefonrådgivning, kurser inom psykosocial rehabilitering, virtuellt stöd och stöd via våra medlemsföreningar som finns på olika håll i Svenskfinland och på Åland. Vi arbetar målmedvetet för att påverka attityder ute i samhället, vi sprider information och kunskap om psykisk ohälsa och vi jobbar aktivt med intressepolitiska frågor. Vi vill göra din röst hörd och vi vill säkerställa att du får den vård och service som du har rätt till. Hos oss är det Din hälsa som är i fokus.

Aktuellt

SAMS organisationsseminarium 6-7 juni

Välkommen på SAMS årliga organisationsseminarium för det...

Seminarium om frivilligverksamhet

Frivilligverksamhet engagerar många. Utbudet är stort...

Välkommen på seminarium för nyutbildade erfarenhetsexperter!

Välkommen att delta i slutseminariet för att fira...

Vår tidning

Bloggen

Det sårbara sinnet och den underbara gruppen i psykiska första hjälpen

Under fyra eftermiddagar har vi haft förmånen, Camilla och jag, att jobba med en underbar grupp. Tänkte, det här med... Läs mer

Hur ser DIN förening och DITT förbund ut?

Hej vänner!
Här kommer ett nytt inlägg från vår gästbloggare Monica Björkell-Ruhl:

Det finns så många... Läs mer

Vad är psykisk ohälsa?

Den psykiska hälsan varierar under livets gång. Den kan vara god, sådär eller dålig. De flesta av oss har stött på svårigheter som påverkar vår livskvalitet. Ofta kan man själv bemästra svårigheterna och gå stärkt vidare i livet, andra gånger är påfrestningarna för stora och man behöver hjälp för att komma igenom det svåra. Men hur ska man veta vad som är att må dåligt och vad som kan vara allvarligare problem eller sjukdomar?

Läs mer här

Instagram