Våra kurser

Våra kurser

Psykosociala förbundets kurser bekostas av Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA). Kursverksamheten går på svenska och är riksomfattande. På våra kurser vill vi erbjuda kamratstöd. Det är viktigt att få träffa andra med liknande erfarenheter. Kurserna är avgiftsfria, inkluderar kost, logi i dubbelrum och program. Reseersättning kan ansökas i efterhand om det finns ekonomiska och/eller sociala grunder. Klicka på kurslistan för att få mer information om varje enskild kurs.

Här hittar du våra kurser!

bild på ett grönt löv format som ett hjärta

Vem kan söka till kurserna?

Unga, vuxna och anhöriga med psykisk ohälsa i behov av psykosocialt stöd från hela Svenskfinland kan söka till våra kurser. I varje kurs finns tydligt beskrivet målgruppen för kursen. Är du i behov av stöd, avbrott i din vardag, vill ha information och jobba med dig själv och dela med dig till andra kursdeltagare? Då är du välkommen att ansöka till våra kurser. För att söka till våra kurser krävs inget medlemskap i någon av våra medlemsföreningar.

Ansökningsförfarande

Du gör din ansökan till våra kurser direkt via vår hemsida. Enkelt och lätt! Ansökan till kurserna görs genom att fylla i ansökningsblanketterna som finns under vald kurs på kurslistan. Viktigt är att du kryssar i vilken kurs du önskar ansöka till. När du sänt in din ansökan, får du direkt ett tack-svar, då vet du att ansökan har kommit fram till oss. Önskar du fylla i och printa ut din ansökan och sända den per post så kan du göra det uppe till höger på ansökningsblanketten (OBS! Om blanketterna inte går att fylla i på din dator, använd Adobes gratis Acrobatläsare. Där kan du öppna ansökningsblanketterna och fylla i ansökan på din dator). Försenade ansökningar tas inte i beaktande, förutom när vi har lediga kursplatser.

Obs! På grund av datasekretesslagen GDPR tar vi inte emot kursansökningar per e-post.
 

Val av kursdeltagare

Till kursen prioriteras de som inte tidigare har deltagit i våra kurser. Våra kurser är behovsprövade. Därför är det viktigt att du fyller i alla punkter noggrant i din ansökan. Meddelande, antagen/icke antagen, sänds hem cirka 3-4 veckor innan kursens start.
 

Har du frågor?

Kursförfrågningar kurs@fspc.fi eller 050-9113295. Du kan även ställa din fråga via vår Ställ en fråga-funktion.

bild på camilla roslund-nordling

Camilla Roslund-Nordling
050-4096640 
camilla.roslund-nordling@fspc.fi

bild på ann-charlott rastas

Ann-Charlott Rastas
050-3688891
ann-charlott.rastas@fspc.fi