Mentalhälsoveckan 2022

Mentalhälsoveckan 2022

Den här veckan, vecka 47, är det Mentalhälsovecka i Finland. Det innebär att psykisk hälsa lyfts fram och uppmärksammas på olika sätt runtom i landet. ”Psykisk hälsa för alla” är vår riktlinje på Psykosociala förbundet. Det är det vi arbetar för; en vardag och verklighet med psykisk hälsa för var och en av oss. Finns det något vi kan göra för DIG? Vår roll, som riksomfattande, svenskspråkig och ideell organisation, är att stöda DIG i din vardag. Det gör vi genom att erbjuda rådgivning, kurser, stöd via ”Ställ en fråga” här på vår hemsida, och stöd via våra medlemsföreningar som finns på olika håll i Svenskfinland och på Åland.
Hör av dig till oss, så hjälper vi dig så gott vi kan! Under veckan har förbundet höstmötesdagar i Vasa. Vi deltar även i evenemanget i Kronoby, som FinFami Österbotten arrangerar den 22.11. Mer info hittar du på deras FB-sida.

Och så vill vi påminna om boken som Pamela Kinnunen, ordförande i föreningen Livsgnistan, har skrivit – ”Gnistor av hopp”. I boken berättar åtta erfarenhetsexperter om hur de vänt livets motgångar till en resurs. Klicka här för mer information om boken.

Och så till sist, en hälsning till DIG som läser det här. Påminn dig gärna om följande, om och om igen:
Här går jag och är helt underbar!