Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

Vi behöver fler YAM-instruktörer - ansök senast 24.4

18 april 2024

Vill du bli en del av vårt härliga YAM-team och jobba med åttondeklassister i Österbotten från och med hösten 2024?
Detta jobb passar dig som gillar att jobba med ungdomar och som har möjlighet att jobba på timbasis mot ett avtal med oss. Vi jobbar främst tisdagar-torsdagar i skolorna, så jobbet består av hela jobbdagar men på timbasis.
Vi erbjuder dig en veckas YAM-utbildning, vecka 22, till YAM-instruktör, som ger dig rättighet att utöva YAM tillsammans med oss. Vi står för resor och övernattning under utbildningen (obs! utbildningen går på engelska)
Till hösten skulle det innebära att du jobbar enligt vårt schema (som görs redan i maj). 

Vad förväntar vi oss av dig? 
En utbildning inom social- och hälsovård. Ett plus är om du jobbat med psykisk hälsa/ohälsa tidigare. Du tycker om och trivs att jobba med barn och ungdomar och är även redo att jobba med utmaningar tillsammans med ditt YAM-par. Du bör vara social och egentligen rätt modig av dig, och empatisk, det gillar vi. Du behöver även ha tillgång till egen bil. Ifall du även talar finska är det ett extra plus.  

Vi önskar få in en fritt formulerad ansökan och din cv senast 24.4 kl. 15.00.
Förfrågningar och ansökan till ann-charlott.rastas@fspc.fi 

Vad är YAM?
YAM står för Youth Aware of Mental health (ungdomar medvetna om psykisk hälsa), och är ett program för skolelever som främjar diskussion, utvecklar färdigheter för att möta livets svårigheter och ökar kunskapen om psykisk hälsa.
Programmet främjar utvecklingen av problemlösande förmåga och emotionell intelligens, till exempel hur man handskas med egna och andras känslor, relationer och empati. Eleverna får kunskap om psykiskt hälsofrämjande livsstilar och hur man kan hjälpa sig själv och sina kompisar. YAM riktar sig till hela klassen och utförs i klassrummet tillsammans med eleverna och utbildade YAM-instruktörer.

Läs mer om YAM här.