Hoppa till huvudinnehåll

Hur veta om en kille är intresserad?

Stöd och hjälp i din vardag
Fråga

Hej!

Jag har en fråga. Jag har börjat gilla en kille, jag har börjat följa han på sociala medier och jag gillar alla hans inlägg och han frågade om han fick följa mig men sedan så slutade han följa efter en dag. För en månad sedan ungefär skrev jag ” XX” på hans inlägg med en bild på honom. Han gillade min kommentar. Och sedan dagen efter i skolan tittar han på mig på ett sätt han inte brukar göra, han tittar längre på mitt ansikte, inte elakt utan tvärt om. Sedan så rörde han min arm när han skulle hjälpa mig med en sak. Men veckan efter tittar han inte på mig så längre, igår skrev jag en kommentar på hans nya inlägg men ” XX” idag i skolan tittade han efter mig jätte mycket. Han kollade vart jag satt och letade efter mitt ansikte, sedan efter maten hade han matsalskänst, vilket innebär att man hjälper till i matsalen en hel dag. När jag skulle lämna min talrik så tittade han på mig som aldrig förr. Han har aldrig tittat på mig så och hans kompis stod bredvid honom och han såg lite kär ut i mig om jag inte misstar mig.

Jag undrar vad jag ska göra, jag är intresserad av honom men han verkar vara titta så på mig någon dag sedan glömmer han bort mig igen. Vad ska jag göra. Jag är så oerhört tacksam om jag fick svar på MAIL eller om ni lägger ut det så att jag kan se. Jag har sökt upp svar men inget hittar jag om det här.

Svar

Hej!

Tack för din fråga! (Jag har tagit bort vissa detaljer i din text för att göra den mer anonym)

Ja, hur ska man veta om ”någon” är intresserad av en? Det här är en knepig fråga som nog inte har något enkelt, självklart svar, eftersom alla är så olika som personer och visar känslor på så många olika sätt! Men jag tänker så här att i allmänhet om någon är intresserad så brukar man visa det genom att titta extra mycket på den personen och också att man kanske tittar med en extra gullig eller lite generad blick på den andra, att man lyssnar extra noga och intresserat på den andra, att man skrattar åt skämt som den säger (fast dom kanske inte skulle vara så roliga), att men retas med den andra, att man försöker komma nära den andra i olika situationer och så förstås det som du beskriver att man gillar den andras inlägg/kommentarer på sociala medier m.m.  Du undrar varför han ibland verkar ”glömma bort dig” och det har jag förstås inget bra svar på men jag tror att det kanske kan vara så att han är lika osäker på dina känslor som du är på hans och att han kanske är blyg och är rädd för att visa sina känslor. Situationen är ju också ganska ny så han kanske är ganska osäker överlag på sina känslor? Ofta brukar en sån här ”kolla in den andra” situation pågå en tid (ibland ganska länge) tills någon till sist vågar vara lite tydligare med sina känslor och börja prata eller skriva något mer personligt till den andra. Att man helt enkelt vågar ta direkt kontakt på något sätt. Det är nog bästa sättet att få reda på om den andra är intresserad eller inte! Ibland kan det funka att försöka bli vän först och hoppas på att man kanske blir ihop sedan! Lycka till!

Mvh, Camilla

 

Lägg till ny kommentar