Hoppa till huvudinnehåll

Sign. Ledsen undrar om det finns sorgegrupper i Nyland

Fråga

Jag undrar allmänt om det finns någon sorgegrupp i Nyland. Jag förlorade min katt förra veckan och försökt allmänt att hitta något på svenska, men tycker att det ser dåligt ut. Såg att det finns Sorgens stig, men den är ju mer riktad till personer som förlorat någon i självmord, så antar att den kanske inte är lämplig i mitt fall. Min katt dog naturligt här hemma hos mig. Tackar för svar!

Svar

Hej!

Beklagar din förlust! Sorgen över ett älskat husdjur kan vara stor. Sorgen kommer att behöva få ta sin tid innan den, så småningom, mattas av. Har inte vetskap om att det skulle finnas sorgegrupper för den som har mist ett husdjur. Känner du att du behöver någon utomstående att prata med så finns alltid kristelefoner man kan ringa, tex. Mieli ry tfn. 09 25250112 (på svenska, må och on kl. 16-20. Ti, to, fr kl. 9-13) eller vänd dig till diakonin inom församlingen i din hemkommun. 

Tänk på att försöka ta hand om dig bästa sätt, umgås med familj och vänner, gå ut i naturen om möjligt, gör saker som du tycker om och som fyller på med energi. 

Mvh, Camilla R-N

Lägg till ny kommentar