Hoppa till huvudinnehåll

Sign. Raseborg undrar över hur man kan hjälpa sig själv?

Kriser och sorg
Fråga

Jag vet inte vart jag ska börja men jag behöver hjälp med att försöka hjälpa mig själv.

Har hypokondri adhd gad panikångest utmatning fd missbruk av narkotika och en stor sorg av att förlorat min stöttepelare i livet och jag mår sååå dåligt  inom mig att jag inte vet vad jag ska ta vägen?

Ätit venlafaxin i snart 11 år för mina diagnoser men det blir bara värre.

Har ångestdämpande medicin oxå men det funkar inte mot mina panikångest attacker.

Förlorade min mormor som va min mamma för exat 3 år sedan den 9 maj och efter det så kan jag inte fungera som människa längre.

Jag tror hela tiden att Hagner döende pgr utav min hypokondri men vågar inte ta mig till läkaren.

Är rädd för att be om hjälp pgr utav att jag har barn.

Men har en underbar man som alltid finns där.

Vad fan ska jag göra?

Hjälp orkar inte mer tror jag är bipolär!

Svar

Hej!

Du kämpar med en hel del problematik och illamående i din vardag och jag tänker att det nog kan kännas ganska övermäktigt att ensam försöka hjälpa sig själv i en sådan situation. Du har en stor sorg efter din mormor som du inte verkar ha kommit vidare i och det tänker jag att du behöver få hjälp med att bearbeta. Du skriver att du är rädd för att be om hjälp eftersom du har barn och då förstår jag nog inte riktigt hur du tänker? För att du ska kunna börja må bättre och för att du skall orka ta hand om din familj så behöver du må bra! Om du inte orkar, om du mår dåligt så det påverkar det din familj, så du behöver söka hjälp för både din egen och för din familjs skull!

Jag tycker absolut att du ska ta ny kontakt med din läkare, dels för att diskutera din medicinering men också för en allmän hälsogranskning så att du kan lägga lite av skräcken för att ev. vara dödssjuk bakom dig. Men sedan behöver du söka samtalsstöd/terapi för att få bearbeta allt det jobbiga du varit med om, vänd dig i första hand till HVC eller direkt till en psykiatrisk öppenvårdsmottagning!

Mvh, Camilla

Lägg till ny kommentar