Hoppa till huvudinnehåll

Signaturen FÖ: Hur reda upp ekonomiska svårigheter

Ekonomiska stöd och bidrag
Fråga

Fråga:

Hej jag undrar angående om snabblån. Jag har mått dåligt och hamnat i en ond spiral. Jag försökte få hjälp med saken av en terapeut. Det konstiga var dock att hen skickade polisen hem till mig när jag hade skrivit att jag sitter hellre av mitt snabblån på 20.000 euro än att betala tillbaka. Jag har nu tappat mitt förtroende på terapi, socialen och livet.

Jag hoppas terapeuten är glad nu när jag har förlorat hoppet.

Svar

Hej!

Ledsamt att höra att du hamnat i denna svåra ekonomisk situation. Snabblån är besvärliga eftersom dom oftast har hög ränta och kort återbetalningstid. Jag råder dig att ta kontakt med en skuldrådgivare (tex. Folkhälsan har en skuldrådgivare man kan kontakta kostnadsfritt) så att du får hjälp och stöd med att reda ut din situation. Ev. kunde du försöka förhandla om ett saneringslån med din bank, dvs. ta ett nytt lån av din bank och på så sätt betala bort snabblånen? Läs mer om vilken hjälp tex. Garantistiftelsen kan ge här:    https://www.takuusaatio.fi/sv  

https://www.takuusaatio.fi/sv/garanti-stiftelsen/om-garanti-stiftelsen/telefonradgivning

Viktigt att du tar tag i detta nu så inte situationen förvärras ytterligare, det mesta brukar gå att reda upp även om det kan ta tid!

Obs! Av hänsyn till enskilda så publicerar vi inte namn på privata eller professionella personer!

 

Mvh, Camilla R-N  

Lägg till ny kommentar