Hoppa till huvudinnehåll

Våra kurser

Psykosociala förbundets kurser bekostas av Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA). Kursverksamheten går på svenska och är riksomfattande. På våra kurser vill vi erbjuda kamratstöd. Det är viktigt att få träffa andra med liknande erfarenheter. Kurserna är avgiftsfria, och inkluderar kost, logi i dubbelrum och program. Reseersättning kan ansökas i efterhand om det finns ekonomiska och/eller sociala grunder. Klicka här för att se Årets kurser

Vem kan söka till kurserna?

Unga, vuxna och anhöriga med psykisk ohälsa i behov av psykosocialt stöd från hela Svenskfinland kan söka till våra kurser. I varje kurs finns tydligt beskrivet målgruppen för kursen. Är du i behov av stöd, avbrott i din vardag, vill ha information och jobba med dig själv och dela med dig till andra kursdeltagare? Då är du välkommen att ansöka till våra kurser. För att söka till våra kurser krävs inget medlemskap i någon av våra medlemsföreningar.

Ansökningsförfarande

Du gör din ansökan till våra kurser här på vår hemsida. Enkelt och lätt! Ansökan till kurserna görs genom att fylla i ansökningsblanketten som finns under vald kurs. Viktigt är att du kryssar i vilken kurs du önskar ansöka till. När du sänt in din ansökan, får du direkt ett Tack-svar, då vet du att ansökan har kommit fram till oss. Önskar du fylla i och printa ut din ansökan och sända den per post så kan du göra det uppe till höger på ansökningsblanketten (OBS! Om blanketten inte går att fylla i på din dator, använd Adobes gratis Acrobatläsare. Där kan du öppna ansökningsblanketten och fylla i ansökan på din dator). Försenade ansökningar tas inte i beaktande, förutom när vi har lediga kursplatser.

Obs! På grund av datasekretesslagen GDPR tar vi inte emot kursansökningar per e-post.

Val av kursdeltagare

Till varje kurs prioriteras de som inte tidigare har deltagit i våra kurser. Våra kurser är behovsprövade. Därför är det viktigt att du fyller i alla punkter noggrant i din ansökan. Du får ett brev per post cirka 3-4 veckor innan kursens start, där det står om du har blivit antagen eller icke antagen.

Har du frågor?

Vänligen kontakta:

Christian Nyman

Kurskoordinator
Telefon
+358 50-9113295
E-post
kurs(at)fspc.fi