Hoppa till huvudinnehåll

Instruktioner

Syftet med Ställ en fråga är att hjälpa dig genom att svara på din fråga med fakta, medkänsla, och kanske nya sätt att se på saken. Samt att ge andra möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter genom att kommentera frågor och svar. Det vill säga, kamratstöd. Din fråga och svaret kommer att publiceras under kategorin Frågor och svar här på hemsidan.

Så här ställer du en fråga.

 • Välj först vilken kategori du tycker att din fråga hör under. Exempel: om du mår dåligt och vill veta vart du ska vända dig för att få hjälp. Välj då; stöd och hjälp i din vardag.
 • Välj region, alltså klicka i den region du bor i. Det här vill vi veta både för statistikens skull och för att bättre kunna svara på din fråga. Från vilken region du är syns inte på sajten.
 • Välj din ålder. Vi kan lättare svara på din fråga när vi vet din ålder. Det här vill vi veta både för statistikens skull och för att bättre kunna svara på din fråga. Din ålder syns inte på sajten.
 • Välj kön. Det hjälper oss också att svara på din fråga. Det här vill vi veta både för statistikens skull och för att bättre kunna svara på din fråga. Syns inte på sajten.
 • Skriv din fråga. Tänk på följande saker:
  • Skriv precis så som du känner för att skriva. Det får vara hur långt som helst - ju fler detaljer i berättelsen, desto bättre kan vi svara. Du behöver inte fundera på rättstavning, meningsbyggnad eller liknande, och du kan gärna skriva på dialekt eller talspråk om det känns bäst för dig.
  • Var anonym. Undvik att skriva in hela ditt namn, kontaktuppgifter. Vi gör också allt vi kan för att du ska få vara anonym, så när vi läst din fråga kan vi ta bort ännu flera detaljer om vi tycker att det behövs för att ingen ska kunna känna igen dig.
  • Om det är många personer inblandade i din historia, så använd tex Vännen A eller liknande, så hänger vi bättre med i svängarna. Använd inte kompisars riktiga namn och skriv inte något som kan vara kränkande mot någon annan.
 • Skriv in din signatur. En signatur är ungefär som ett användarnamn och du bestämmer själv vad du vill kalla dig. En signatur kan vara ditt förnamn eller smeknamn, ett beskrivande ord som ”Orolig” eller något annat som kännetecknar dig. Men huvudsaken är att DU känner igen din egen signatur, så att du lätt hittar din egen fråga.
 • Klicka på SKICKA!


Din fråga och svaret publiceras under kategorin Frågor och svar här på hemsidan.

Obs! När vi har semester, har vi också semester från Ställ en fråga. Vänligen notera detta.