Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet

SAMS valpanel 14.5 - delta på plats eller digitalt

4 april 2024

Den 9 juni är det dags för Europa att gå till val igen. EU-valet kan för många kännas avlägset, men för personer med funktionsnedsättning är det i själva verket ett av de viktigaste valen! Det är en chans för oss att se till att våra röster hörs och våra behov beaktas på den europeiska arenan.

Därför ordnar SAMS rf tillsammans med sina medlemsorganisationer en paneldiskussion den 14 maj klockan 17–19 på Ode i Helsingfors. Dörrarna öppnas klockan 16:30 och det bjuds på kaffe och bulla innan paneldiskussionen sätter igång!

Evenemanget kommer även att streamas på SAMS youtubekanal, så att alla i hela Finland kan delta på distans. Paneldiskussionen är en del av funktionshinderförbundens kampanj ”Ett rättvist och inkluderande Europa”. 

Paneldeltagarna är politiker från olika partier som ställer upp i det kommande EU-valet. Paneldiskussionen modereras av journalisten Mikaela Remes. Tillsammans kommer vi att föra en diskussion om hur EU kan bli mer inkluderande för personer med funktionsnedsättning och om hur våra politiker tänker arbeta för att förverkliga våra rättigheter i EU!

Deltagare:

Ari Mönttinen
Dimitri Qvintus
Eva Biaudet
Gashaw Bibani
Marju Silander
Thomas Elfgren
Ted Apter


Vi ses på Ode! 
Anmäl dig här.

Paneldiskussionen ordnas av SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder och dess medlemsförbund: FDUV, FMA – Funktionsrätt med ansvar, Förbundet Finlands Svenska Synskadade, Psykosociala förbundet och Svenska hörselförbundet.