Hoppa till huvudinnehåll

Psykosociala förbundet rf

Psykosociala förbundet on vuonna 1984 perustettu valtakunnallinen mielenterveyden asiantuntijaorganisaatio. Järjestöllämme on 13 jäsenyhdistystä aina Pohjanmaalta Itä-Uudellemaalle.

Toimintaamme kuuluu muun muassa vaikuttamis- ja edunvalvontatyö, maksuttomien mielenterveyttä ja vertaisuutta tukevien kurssien järjestäminen, muu ohjaus- ja neuvontatyö sekä luentojen pitäminen ja Respons-jäsenlehden julkaiseminen. Koska meille tärkeitä asioita ovat vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus, panostamme erityisesti jäsenyhdistystemme toiminnan kehittämiseen. 

Kuulumme SAMS etujärjestöön. SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder on suomenruotsalaisten valtakunnallisten vammaisjärjestöjen etujärjestö, jonka tavoitteena on edistää suomenruotsalaisten vammaisten ja heidän omaistensa tasa-arvoa ja osallisuutta yhteiskunnassa. (www.samsnet.fi

Psykosociala förbundet kuuluu myös Mielenterveyspooliin (Nätverket för psykisk hälsa i Finland) ja poolin ohjausryhmään sekä eduskunnan mielenterveyspoliittiseen neuvottelukuntaan. Mielenterveyspoolissa on mukana 32 mielenterveysalan toimijaa. Pooli tekee väestön mielenterveyttä vahvistavaa yhteiskuntapolitiikkaa vaikuttamalla päättäjiin ja lainvalmisteluun. Verkosto osallistuu julkiseen keskusteluun, jonka tavoitteena on vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää häpeäleimaa. Mielenterveyspoolin tavoitteena on edistää mielenterveysvaikutusten arviointia kaikilla päätöksenteon tasoilla. Psykosociala förbundet toimii Mielenterveyspoolin puheenjohtajana vuosina 2023-2024. (www.mielenterveyspooli.fi

Meidän toimintaamme ohjaa osallisuus, yhdenvertaisuus, empatia sekä osaaminen ja mahdollisuuksien näkeminen. Teemme mielellämme yhteistyötä laaja-alaisesti eri toimijoiden kanssa, joten otathan rohkeasti meihin yhteyttä.